12 Dev Adam tarih yazdı!

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde Slovenya'yı 95-68 yenen "12 Dev Adam" tarih yazdı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan maçta rakibini mağlup eden Türkiye, tarihinde ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yarı finale çıktı.

Tarihinde Dünya Şampiyonası'na 3. kez katılan (A) Milliler, ilk kez ilk 4'e girme başarısını gösterdi.

ABD'de yapılan 2002 Dünya Şampiyonası'nda 9. olan Türkiye, Japonya'da yapılan 2006 Dünya Şampiyonası'nda ise 6. sırayı elde etmişti.

Karşılaşmayı izleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk, Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Slovenya Dışişleri Bakanı Samuel Zbogar, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış maç sonunda iki takımı da alkışladı.

7'DE 7 YAPTI

Slovenya'yı yenerek yenilgisiz olarak yarı finale çıkan (A) Milli Takım, 2010 Dünya Şampiyonası'nda şu anda kadar yaptığı 7 maçı da kazanarak, bu alanda da tarih yazdı.

Avrupa Şampiyonaları finallerine 1949 yılından beri 20 kez katılan Türkiye, Dünya Şampiyonalarına ise 2002'den beri üst üste 3. kez katılıyor. Milliler, katıldığı Dünya Şampiyonası ile Avrupa Şampiyonası finallerinde ilk kez 7 maçta 7 galibiyet elde etti.

Türkiye'nin 2010 Dünya Şampiyonası'nda şu ana kadar yaptıkları maçlar ve sonuçları şöyle:

(C) Grubu:

Türkiye-Fildişi Sahili...........: 86-47
Türkiye-Rusya....................: 65-56
Türkiye-Yunanistan...............: 76-65
Türkiye-Porto Riko...............: 79-77
Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti.....: 87-40

2. Tur:

Türkiye-Fransa...................: 95-77

Çeyrek final:

Türkiye-Slovenya.................: 95-68

MİLLİLER, 2 MAÇTIR 95 SAYI ATIYOR

Baskılı alan savunmasıyla rakiplerinin korkulu rüyası olan (A) Milli Takım, grup maçlarından sonra hücumda da açıldı. 2. turda Fransa'ya 95 sayı atan Türkiye, çeyrek finalde de Slovenya'ya 95 sayı atmayı başardı. Milliler, Slovenleri 68 sayıda tuttu.

Türkiye grup maçlarında Fildişi Sahili'ne 86, Rusya'ya 65, Yunanistan'a 76, Porto Riko'ya 79, Çin Halk Cumhuriyeti'ne 87 sayı atmıştı.

ERSAN 19 SAYI ATTI

Milli takımın en skorer oyuncusu olan Ersan İlyasova, Slovenya maçında da 19 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmada 26 dakika 39 saniye oynayan Ersan, 5'de 4 iki sayı, 4'de 3 üç sayı ve 2'de 2 serbest atış isabet oranıyla oynarken, 5 ribaund aldı, 2 top çaldı.

Ersan'dan sonra milli takımın en skorer oyuncusu 12 sayıyla Sinan Güler oldu. Yine kenardan gelip 17 dakika 13 saniye forma giyen Sinan, 4'e 3 iki sayı, 3'de 2 üç sayı, 2 ribaund ve 3 top çalmayla oynadı.

Karşılaşma öncesi sakatlığı bulunan Kerem Tunçeri ise maçta 4 asist 10 sayıyla oynadı.

Kaptan Hidayet Türkoğlu ise 4 ribaunt, 7 asist ve 10 sayıyla galibiyette rol oynarken, Ömer Onan da 10 sayı kaydetti.

2009 Avrupa Şampiyonası'nda serbest atışlarda sorun yaşayan Ömer Aşık ise Slovenya maçında 8'de 5 serbest atış (yüzde 63) isabet oranıyla oynadı ve 5 ribaund aldı.

TARAFTARLAR MAÇ BOYUNCA SUSMADI

Sinan Erdem Spor Salonu'nu dolduran Türk taraftarlar, karşılaşma boyunca susmayarak, ''12 Dev Adam''a destek verdi. Türk taraftarlar, (A) Milli Takım'ın attığı her basketi coşkuyla alkışlarken, top Slovenlere geçtiğinde, ıslıklamaya başladı.

İlk yarıyı 19 sayı farkla önde tamamlayan ''12 Dev Adam''ı taraftarlar ayakta alkışlayarak soyunma odasına gönderdi.

Karşılaşmanın 3. periyodunda ise taraftarlar hep birlikte ''Dağ Başını Duman Almış'' marşını söyledi.

Taraftarlar, maçın sonuna doğru bençte oturan milli oyunculara tek tek tezahürat yaptı. İsmi söylenen oyuncu taraftarlara alkışla karşılık verdi.

"ŞAMPİYON TÜRKİYE" TEZAHÜRATLARI

Karşılaşmanın son dakikalarında taraftarlar "Şampiyon Türkiye" tezahüratları yapmaya başladı. Bençte oturan milli basketbolcular da taraftarlarla birlikte ayağa kalkarak, son 2 dakika tezahürat yapmaya başladılar.

Maç sonunda sahada büyük sevinç yaşayan milliler, mikrofonda "Dağ Başını Duman Almış" marşını söyledi. Taraftarlar da oyuncularla birlikte marşı söyledi.

Daha sonra Hidayet, soyunma odasına giderken, mikrofonda taraftarlara "Siz her şeye layıksınız" dedi.

Bu arada, bir grup taraftar, maç sonuna doğru ''evine dön'' anlamında olan İngilizce "Go home Slovenya" diye tezahürat yaptı.

Diğer yandan, az sayıdaki Sloven taraftarlarından bazıları maçın 35. dakikasında salonu terk etmeye başladı.

Öte yandan, Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'dan da bir grup taraftar, tribünde yer alarak, tezahürat yaptı. Grubun içinde Fenerbahçeli ve Galatasaraylı taraftarların da olduğu görüldü.

Bu yazı hakkında bir şeyler demek ister misiniz?

 
Maç Özetleri bir İnteraktif kuruluşudur.Facebook Sayfamız tarafından yapılmıştır.İnteraktifHost