Trabzon mu, Manisa mı?


Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın açılış maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Manisaspor karşı karşıya geliyor.


Spor Toto Süper Lig'de 5. haftanın açılış mücadelesinde Trabzonspor, Manisaspor'u konuk edecek. Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak ve saat 20:00'de başlayacak mücadelede Mustafa Kamil Abitoğlu düdük çalacak.

Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Selçuk Kaya ve Cemal Bingül yapacak. Karşılaşmanınn 4. hakemi ise Mete Kalkavan. LigTV'den canlı olarak yayınlanacak mücadeleyi Sporx.com Canlı Anlatım Servisi'nden canlı olarak takip edebilirsiniz.

Geçen hafta kendi evinde Sivasspor'u 6-1 mağlup eden Trabzonspor, geride kalan 4 haftada topladığı 10 puan ile 2. sırada bulunuyor. Bordo Mavili ekip zirve iddiasını sürdürmek için bu maçı da kazanmak istiyor.

Geçtiğimiz hafta Medical Park Antalyaspor'a 2-1 mağlup olan Manisaspor ise bu karşılaşmada kötü gidişe dur demek için deplasmanda Trabzonspor'un karşısına çıkıyor.

Ege ekibinde son hafta alınan yenilginin ardından Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrılırken, Manisaspor yönetimi teknik direktörlüğe Hikmet Karaman'ı getirdi.

TRABZONSPOR'DA SAVUNMADA DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'un geçtiğimiz hafta oynadığı Sivasspor maçında takımdeki yerini alamayan Polonyalı savunmacı Glowacki'nin Manisaspor karşılaşmasında da oynaması beklenmiyor. Glowacki'nin dışında Trabzonspor'da eksik yada sakat futbolcu bulunmuyor.

Manisaspor cephesinde ise görevine haftaiçinde başlayan Hikmet Karaman'ın gelmesi camiada beklentilerin artmasına sebep oldu. Transferin son gününde geçtiğimiz sezonun gol kralı Makukula'yı kadrosuna katarak Spor Toto Süper Lig'deki iddiasını ortaya koymak isteyen Ege ekibi bu maçta güçlü rakibine kolay teslim olmayacağa benziyor.

MUHTEMEL 11'LER

Trabzonspor

Onur
Serkan
Giray
Egemen
Ferhat
Yattara
Selçuk
Colman
Jaja
Umut
Teofilo

Manisaspor

İlker
Burak Özsaraç
Nizamettin
Ferhat Çökmüş
Gabriel
Eren Aydın
Bekir Yılmaz
Murat Erdoğan
Gökhan Emreciksin
Isaac
Makukula

SAAT: 20:00
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
YAYIN: LigTV & Sporx.com Canlı Anlatım Servisi

EŞİTLİK VAR

Manisaspor ve Trabzonspor, Süper Lig'de 8 kez karşılaştılar. Oynanan 8 maçta her iki takım da 2'şer galibiyet alırken, 4 maç berabere bitti. Trabzonspor 9 gol atarken, Manisaspor 8 gol kaydetti.

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda ise ilk yarıdaki maçı Manisaspor sahasında 1-0 kazanmış, ikinci yarıda Trabzonspor'un ev sahibi olduğu karşılaşma ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmış ve bordo-mavili takım 3-0 galip gelmişti.

2010'DA AVNİ AKER'DE KAYBETMEDİ

Trabzonspor, Süper Lig'de Avni Aker Stadı'nda 2010 yılı içinde oynadığı 7 maçta 6 galibiyet 1 beraberlik aldı. Bordo-mavili takım 2010 yılı içinde Avni Aker Stadı'nda oynadığı 7 maçta rakiplerine 18 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü.

Geçen sezonun 18.haftasında Sivasspor'u 3-1 yenen Trabzonspor, 22.haftada B.Belediyespor ile 0-0 berabere kalmış, 24.haftada Gençlerbirliği'ni 3-1, 26.haftada Galatasaray'ı 1-0 ve 30.haftada Kasımpaşa'yı 2-0 yenmişti.

Yeni sezonun 2.haftasında Fenerbahçe'yi 3-2 geçen Trabzonspor son olarak 4.haftada Sivasspor'u 6-1 yenmeyi başardı. Trabzonspor Süper Lig'de sahasında en son 20.12.2009 tarihinde Fenerbahçe'ye 1-0'lık sonuçla kaybetmişti.

KABUS GİBİ DÖRT HAFTA

Süper Lig'deki 5.sezonunu geçiren Manisaspor yer aldığı sezonlar içerisinde ilk kez bu sezon ilk 4 haftada puan alamadı. Bu sezon ilk hafta deplasmanda Karabükspor'a 2-1 yenilen Manisaspor, sahasında Ankaragücü'ne 3-0 mağlup olurken, 3.haftada Fenerbahçe'ye deplasmanda 4-2, 4.haftada evinde M.P.Antalyaspor'a ise 2-1 kaybetti. Süper Lig'de ilk kez yer aldığı 2005-06 sezonunda 4 maçta 4 puan alan Manisaspor, 2006-07 sezonunda 8 puan, 2007-08 sezonunda 4 puan, geçen sezon ise 5 puan toplamıştı.

EN ÇOK GOL YİYEN İLE EN ÇOK GOL ATAN

Süper Lig'in 5.haftasında oynanacak olan Trabzonspor-Manisaspor maçında ligde ilk 4 haftanın en çok gol atan takımı ile en çok gol yiyen takımı karşı karşıya gelecek.

Ev sahibi Trabzonspor oynadığı 4 maçta rakiplerine 11 gol atarak (Ankaragücü 2-0, Fenerbahçe 3-2, M..P.Antalyaspor 0-0, Sivasspor 6-1) en golcü takım olurken, konuk takım Manisaspor ise 4 maç sonunda kalesinde 11 gol gördü (Karabükspor 1-2, Ankaragücü 0-3, Fenerbahçe 2-4, M.P.Antalyaspor 1-2) ve en çok gol yiyen takım oldu.

Ayrıca Trabzonspor attığı 11 gole karşılık kalesinde 3 gol görerek +8 averajla en iyi averaja sahip takım olurken, yediği 11 gole karşılık rakiplerine 4 gol atan Manisaspor ise -7 averajla ligin en kötü averaja sahip takımı oldu.

Bu yazı hakkında bir şeyler demek ister misiniz?

 
Maç Özetleri bir İnteraktif kuruluşudur.Facebook Sayfamız tarafından yapılmıştır.İnteraktifHost